Vljudno vas vabimo na že tradicionalni dogodek Lastno podjetje? Zakaj pa ne!, ki bo v sodelovanju Zavoda Mladi podjetnik in ŠTP v Štajerskem tehnološkem parku (PE Železnikova, Železnikova ul. 4, Maribor) 5. oktobra 2016 od 16. ure naprej.

Dogodek predstavlja uvodno aktivnost programa Od ideje do podjetja. Najtežje je začeti. Zato bomo na dogodku Lastno podjetje? Zakaj pa ne! iz prve roke slišali zgodbe uspešnih mladih podjetnikov, ki so v svet podjetništva uspešno vstopili s svojimi lastnimi idejami.

Anja in Alen Marič, Woodway, Mlada podjetnika leta 2015 
Zgodba WoodWaya se je začela, ko je Anja Marić v Stockholmu našla leseno uro, v katero se je popolnoma zaljubila. WoodWay je nov način razmišljanja, kjer se združita les in moda. Koncept podjetja je združiti vse najboljše slovenske in svetovne proizvajalce lesenih modnih dodatkov ter slediti eko trendu. Decembra 2013 je Anja Marić skupaj s partnerjem vzpostavila slovensko spletno trgovino, aprila lani pa že odprla prvo trgovinico v Radovljici. Zdaj imajo že verigo 6 trgovin, poleg Slovenije so prisotni tudi na Hrvaškem ter v Kopenhagnu na Danskem.
Alen nam bo povedal svojo zgodbo s poudarki na naslednjih temah:

  • Kako sva začela?
  • Naj se ideje lotim sam ali s partnerjem?
  • Kje najti dobre sodelavce?

Mario Kurtović in Niko Mihelič, Panorganic, Mladi podjetnik leta 2016
Ekipa podjetja Panorganic svojo zgodbo piše od leta 2013. Najprej je začela s česnom, nadaljeval s fižolom, ameriškimi borovnicami in jagodami goji. Njihov inovativni produkt sta tudi živa solata in živa zelišča. Trenutno že prodajajo v Avstriji, slovensko samooskrbo solate so dvignili s 6 odstotkov na 19,2 odstotka, tudi zato, ker jo v primerjavi s konkurenti lahko zagotavljajo celo leto. Kmalu se bodo širili tudi v hrvaške trgovine, je napovedal Niko Miholič. Konec leta načrtujejo 3 milijone prometa, želijo pa si povečati rastlinjak, zgraditi eko rastlinjak in povečati nasad borovnic.
Niko nam bo povedal svojo zgodbo s poudarki na naslednjih temah:

  • Kako svojo idejo pretvoriti v podjetje?
  • Naj se podjetja lotim sam ali z ekipo soustanoviteljev?
  • Kako vzpostaviti blagovno znamko?

Prijave in več informacij