Štajerski tehnološki park naznanja, da se bo v mesecu marcu 2021, v Budimpešti na Madžarskem, odvilo mednarodno eNEET Rural start-up tekmovanje za mlade na podeželju. Tekmovanje bo potekalo pod okriljem projekta eNEET Rural – Spodbujanje podjetništva in izboljšanje kvalifikacij populacije NEET, ki živi na podeželju. Projekt je financiran iz programa »The EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment« (Sklad finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma za zaposlovanje mladih).​
 

Posreduj svoj poslovni načrt, predstavi podjetniško idejo, tekmuj z ostalimi udeleženci programa in osvoji nagrado

Mednarodni podeželski podjetniški start-up boj se bo v Sloveniji pričel 15. decembra 2020, v Mariboru, v sklopu programa podjetniških usposabljanj za mlade na podeželju SmartMeUp. Tekmovanje je namenjeno mladim, ambicioznim, kreativnim mladim podeželanom odprtih misli, z zaključeno srednješolsko ali višješolsko izobrazbo in željo po konkurenčni predstavitvi svoje inovativne podjetniške ideje in boju za atraktivne nagrade. Udeleženci bodo hkrati imeli priložnost za spoznavanje inovativnega podjetniškega razmišljanja in ustvarjanja, druženja in izmenjave informacij z deležniki iz Slovenije, Bolgarije, Italije, Madžarske in Španije.

Za podporo pri pripravi poslovnih načrtov in predstavitev podjetniških idej ter udeležencev na nacionalno in mednarodno tekmovanje, bodo s strokovnim svetovanjem in poslovno podporo skrbeli mentorji, ki jih zagotavlja Štajerski tehnološki park v sklopu projekta eNEET Rural. Ocenjevalne kriterije, ki lahko služijo kot opora pri pripravi poslovnega načrta in predstavitvi podjetniške ideje, si lahko ogledate spodaj.

Zmagovalec nacionalnega tekmovanja prejme mentorski paket v višini 2.000 EUR in denarno nagrado v vrednosti 1.000 EUR, medtem ko drugo in tretjeuvrščeni prejmeta mentorski paket v vrednosti 2.000 EUR. Vsi trije nagrajenci se uvrstijo na mednarodno eNEET start-up tekmovanje za mlade na podeželju. Za udeležence mednarodnega tekmovanja bodo v okviru projekta pokriti tudi stroški potovanja, nastanitve in udeležbe na eNEET Rural mednarodnem poslovnem dogodku.

S programom SmartMeUp do ključnih podjetniških znanj in veščin

V Mariboru se 7. oktobra 2020 pričenja izvajanje programa podjetniških usposabljanj za mlade na podeželju SmartMeUp. Program SmartMeUp, zraven nacionalnega in mednarodnega tekmovanja, vključuje tudi modularna podjetniška usposabljanja (SmartMeUp bootcamp – moduli: Generiranje idej, Kanvas poslovnega modela, Poslovni načrt, Pitching vešćine). Program bo potekal v obdobju med oktobrom 2020 in marcem 2021. Več informacij o programu: www.stp.si/smartmeup.html.

Kontakt in informacije:
Štajerski tehnološki park d.o.o.
PE Železnikova ulica 4, 2000 Maribor
e: info@stp.si
w: www.stp.si/smartmeup.htmlwww.stp.si/eneet-rural.html