Vabimo, da se udeležite 8. mednarodnega IoT dogodka na Bledu Living bits and things 2018. Gre za vodilni poslovno-tehnološki dogodek s področja interneta stvari – IoT (Internet of Things) v regiji osrednje in vzhodne Evrope ter Balkanu z najdaljšo tradicijo.

Štajerski tehnološki park je v sodelovanju z organizatorjem pridobil poseben 20% promocijski popust za vse svoje člane, ki bi se dogodka letos udeležili. Za uveljavitev popusta pri prijavi na dogodek navedite promocijsko kodo LBT2018-STP.

Več o dogodku

Registracija

Posebni poudarki so vsako leto namenjeni tudi uporabi tehnologij, dodani vrednosti in praktičnim primerom rešitev. Letošnji dogodek bo podal odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kako »blockchain« in druge tehnologije porazdeljenih evidenc (distributed ledger) koristno in praktično uporabiti pri digitalizaciji?
  • Kako do podatkov z razpršenih senzorjev in IoT povezljivost? Primeri IoT omrežij in dobrih praks povezovanja senzorjev od LoRa, LPWAN do NB-IoT in TTN – The Things Network.
  • S katerimi projekti in kako bomo v EU izkoristili potencial interneta? NGI – Next Generation Internet pobuda, aktivnosti, vključenost Slovenije in deležnikov, področja uporabe, razpisi, …
  • Zakaj in kako so podjetja z uvajanjem IIoT (industrijski internet stvari) uspešnejša pri optimizaciji uporabe virov, zniževanju stroškov, višanju produktivnosti in dodane vrednosti?
  • Kateri so primeri uporabnih rešitev in kako v pametnih mestih in skupnostih hitro in enostavno do storitev, ki pomenijo prijetnejše bivanje, manj onesnaženosti in trajnostni razvoj?
  • Soudeležba in potencial sodelovanja podjetij z IT / IoT Eurasia dogodkom in kolokacija našega dogodka februarja 2019 v Istanbulu, Turčija.